Om oss

På dina villkor

Detta får du hos oss

De personer som väljer att få sin personliga assistans genom oss möts med precis den respekt, värdighet och förståelse som alla människor bör mötas med. Alla människor har lika värde och det är viktigt att man är medveten om det.

Som kund hos oss får du:

  • Hjälp med rekrytering av personliga assistenter, vi kan tillhandahålla ett urval av kvalificerade personliga assistenter som du sedan får välja bland. Du kan också själv få ge förslag på någon som du anser lämplig för jobbet som din personliga assistent.
  • Vi ger dig frihet att själv ta arbetsgivaransvaret för dina assistenter, dvs. du lägger upp ett arbetsschema för assistenterna efter de rutiner som passar dig.
  • Den summa du får i assistansersättning spenderar du på det sätt du själv vill, t ex som löner, omkostnader eller utbildning.
  • Vi hjälper dig med administrationen och ekonomin. Det är alltid tydligt för dig var din assistansersättning tar vägen.
  • Vi hjälper dig med all vår kraft när du behöver kontakta diverse myndigheter.
  • Vi ger dig råd och stöd när du ska ansöka om personlig assistans hos Lunds kommun och Försäkringskassan.
  • Vi hjälper dig att planera resor och utflykter.
  • Vi organiserar utbildningar, handledning och träffar av olika slag – allt för att göra din situation som assistanstagare genom oss ska få ut så mycket som möjligt av din personliga assistans.

Kontakta oss på Österlen Assistans om du undrar något!

Välkommen!

Vi på Österlen Assistans bryr oss om dig. Vi är ett privat assistansbolag som via Socialstyrelsen fått tillstånd att erbjuda personlig assistans i Lund åt personer som fått godkänt på sin ansökan om personlig assistans via kommunen och Försäkringskassan.

Rättigheter

Det finns olika nivåer av personlig assistans. Vissa assistanstagare behöver hjälp dygnet runt, medan andra bara har så kallade grundläggande behov och får hjälp några timmar i veckan.
 Vilka rättigheter har du?

Österlen Assistans

Ravlunda Byaväg
277 35 Ravlunda

Telefon: 0414-743 85

E-post: info@osterlenassistans.se
Hemsida: www.osterlenassistans.se

Om oss

Alla människor har rätt till en vardag som fungerar, men inte bara det utan också en vardag med givande innehåll. Låt oss på Österlen Assistans göra ditt liv värdefullt med personlig assistans i Lund utformad efter dina villkor.